Gaupe Brut

Produsent: Goygol
Land: Aserbajdsjan
Region: Goygol
Stil: Musserende, tørr
Primær drue/druer: 100% Chardonnay
Alkohol: 12%
Økologisk/Bio: Nei
Volum: 0,75 l
Beskrivelse:
Aroma:
Frisk hvit frukt som eple og pære, med innslag av blomsterlige toner
Smak:
Frisk og fruktig, med livlig syre som gir et syrlig preg av sitrusfrukter. Fyldig og fint perlende, kort ettersmak.
Bruksområder:
Passer godt til mange matretter, spesielt aperitiffer, skalldyr, fisk, salater og sushi. Den kan også brukes til forretter og retter med kremet saus.
Produksjon:
Druene høstes for hånd på optimalt tidspunkt for å sikre høy kvalitet. Prosessen overvåkes nøye, med fokus på sukkerinnhold og syrebalanse, for å oppnå de beste smaksegenskapene. Denne musserende vinen er laget på klassisk metode med sekundærgjæring i spesielle lufttette tanker. Det er ingen grense for lagringsperiode, forutsatt at produktet oppbevares på et ventilert sted, fritt for ytre lukt, direkte sollys, ved en temperatur på + 5 ° C til + 20 ° C, med en relativ fuktighet som ikke overstiger 85 %.
Terroir:
Goygol er landets eldste vinprodusent, og regionen ligger i det vestlige Aserbajdsjan,
med vinmarker som ligger 400–600 moh. ved foten av Lille Kaukasus. Et kontinentalt klima med store døgnvariasjoner, som fremmer langsom modning og bevaring av syre. Kalkholdig leirjord med god drenering bidrar til mineralitet og struktur, ideelle vekstforhold for produksjon av friske, aromatiske druer
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Se flere av våre viner her:
Vindruer fra Azerbajdsjan?
Landet er hjem til over 600 innfødte druesorter, hvorav mange er unike for regionen. Dette biologiske mangfoldet gir Aserbajdsjan en særegen plass i vinverdenen, med muligheten til å tilby viner som ikke kan reproduseres noe annet sted.
Les mer her om to av de mest unike druetypene fra Azerbajdsjan.
Azerbajdsjan - ildens land
Aserbajdsjan har en rik og kompleks historie, med en mangetusenårig vintradisjon som speiler landets geografiske og kulturelle mangfold.
Landets unike posisjon på Silkeveien har bidratt til utveksling av vinproduksjonsteknikker mellom sivilisasjoner, og har beriket den globale vinverden med nye smaker.