Chabiant Madrasa Rosè

Produsent: Ismayilli Wine
Land: Aserbajdsjan
Region: Ismayilli
Stil: Rosé
Primær drue/druer: 100 % Madrasa.
Madrasa er en rosa-skinnet rød druesort dyrket i det sørlige Kaukasus
Alkohol: 12%
Økologisk/Bio: Nei, men inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer.
Volum: 0,70 l
Beskrivelse:
Aroma:
Frisk aroma med hint av fersk frukt og hint av blomster.
Smak:
Syltetøy og modne røde frukter, balansert med myke tanniner og syre.
Bruksområder:
Passer som aperitiff, til ulike kalde forretter og til sjømat.
Produksjon:
Druer høstes manuelt og bringes til vingården få minutter unna, der druene forsiktig avstilkes og sendes til pressmaskin. Etter 1-2 timer får druemosten den ønskede rosa fargen etter kontakt med skinnet, og presseprosessen kan begynne.
Lett presset druemost flyttes over i rustfrie ståltanker hvor den fermenteres i en måneds tid. Etter gjæringen er vinen lagret i rustfrie ståltanker i noen få måneder. I løpet av den korte aldringsperioden oppnår vinen den ideelle modenheten ved hjelp av battonage-teknikken.
Terroir:
Chabiant vingård ligger i Ismayilly, i et av de beste terroirene i Aserbajdsjan. Vingården ligger på ca. 400-1000 m.o.h fordelt på 270 hektar. Temperaturen er akkurat passe for vindruene, med solfylte dager og kjølige netter om sommeren. Jordsmonnet er leireholdig med mye mineralitet og struktur. De benytter ikke kunstig vanning, men får vann fra snøsmelting i de Kaukasiske nabofjellene.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Se flere av våre viner her:
Vindruer fra Azerbajdsjan?
Landet er hjem til over 600 innfødte druesorter, hvorav mange er unike for regionen. Dette biologiske mangfoldet gir Aserbajdsjan en særegen plass i vinverdenen, med muligheten til å tilby viner som ikke kan reproduseres noe annet sted.
Les mer her om to av de mest unike druetypene fra Azerbajdsjan.
Azerbajdsjan - ildens land
Aserbajdsjan har en rik og kompleks historie, med en mangetusenårig vintradisjon som speiler landets geografiske og kulturelle mangfold.
Landets unike posisjon på Silkeveien har bidratt til utveksling av vinproduksjonsteknikker mellom sivilisasjoner, og har beriket den globale vinverden med nye smaker.