Meysari Makhmari

Produsent: Shirvan Wines
Land: Aserbajdsjan
Region: Shamakhi
Stil: Rødvin, tørr
Primær drue/druer:
Marselan 26 %, Carignan 22 %, Mourvedre 16%, Grenach noir 21%
Alkohol: 13,5%
Økologisk/Bio: Ja, økologisk
Volum: 0.75l
Beskrivelse:
Aroma:
Bjørnebær, solbær, pepper og laurbærblad.
Smak:
En fyldig, rik og frisk smak med fruktig-krydrede aksenter, saftig syre, godt integrerte tanniner og en lang, tørr ettersmak.
Bruksområder:
Vinen passer perfekt til grillede kjøttretter, viltkjøtt og harde oster.
Artikkelnummer: 15137301
Produksjon:
Meysari vingård er en ung vingård etablert i 2014, og eneste som produserer økologisk vin i Aserbajdsjan. Vingården har spesialisert seg på å lage vin blandet på franske og aserbajdsjanske druer. Alle druer håndplukkes og bringes umiddelbart til deres moderne produksjonshall hvor de bruker topp moderne fransk «Pera-Pellenc» teknologi som gir optimal åpning av bærene, bedre utvinning av druejuicen og raskere fermentering. All vin lagres på ståltanker.
Terroir:
Meysari vingård ligger vakkert til på 750 m.o.h ved de Kaukasiske fjellene, 1 times kjøring utenfor hovedstaden Baku. Vindruene trives i dette kontinentalklimaet i et jordsmonn av kalkstein. Her gjenskaper vinmakerne konseptet “vin du producteur”, der ny teknologi kombineres med eldgamle kunstferdigheter, for å produsere økologiske viner som er rike og unike i personlighet.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Se flere av våre viner her:
Vindruer fra Azerbajdsjan?
Landet er hjem til over 600 innfødte druesorter, hvorav mange er unike for regionen. Dette biologiske mangfoldet gir Aserbajdsjan en særegen plass i vinverdenen, med muligheten til å tilby viner som ikke kan reproduseres noe annet sted.
Les mer her om to av de mest unike druetypene fra Azerbajdsjan.
Azerbajdsjan - ildens land
Aserbajdsjan har en rik og kompleks historie, med en mangetusenårig vintradisjon som speiler landets geografiske og kulturelle mangfold.
Landets unike posisjon på Silkeveien har bidratt til utveksling av vinproduksjonsteknikker mellom sivilisasjoner, og har beriket den globale vinverden med nye smaker.