Meysari Sadaf



Image

Produsent: Meysari/ Shirvan Wines
Land: Aserbajdsjan
Region: Shamakhi
Stil: Hvitvin, tørr
Primær drue/druer: Marsanne 20 %, Rousanne 12 %, Clairette 34 %, Grenach Blanc 34%
Alkohol: 13,5%
Økologisk/Bio: Ja, økologisk.
Volum: 0.75l

Beskrivelse:
Aroma:
Noter av fersken og kumquat.
Smak:
Rik, frisk, balansert og fruktig smak, med en lys syrlighet i en lang, tørr ettersmak.
Bruksområder:
Vinen passer ypperlig sammen med sjømat og hvitt kjøtt.

Artikkelnummer: 15137201

Se på Vinmonopolet her
Last ned produktblad

Produksjon:
Meysari vingård er en ung vingård etablert i 2014, og eneste som produserer sertifisert økologisk vin i Aserbajdsjan. Vingården har spesialisert seg på å lage vin blandet på franske og aserbajdsjanske druer. Alle druer håndplukkes og bringes umiddelbart til deres moderne produsksjonshall hvor de bruker topp moderne fransk «Pera-Pellenc» -teknologi som gir optimal åpning av bærene, bedre utvinning av druejuicen og raskere fermentering. All vin lagres på ståltanker.

Terroir:
Meysari vingård ligger vakkert til på 750 m.o.h ved de Kaukasiske fjellene, 1 times kjøring utenfor hovedstaden Baku. Vindruene trives i dette kontinentalklimaet i et jordsmonn av kalkstein. Her gjenskaper vinmakerne konseptet “vin du producteur”, der ny teknologi kombineres med eldgamle kunstferdigheter, for å produsere økologiske viner som er rike og unike i personlighet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Se flere av våre viner her:

Vindruer fra Azerbajdsjan?

Landet er hjem til over 600 innfødte druesorter, hvorav mange er unike for regionen. Dette biologiske mangfoldet gir Aserbajdsjan en særegen plass i vinverdenen, med muligheten til å tilby viner som ikke kan reproduseres noe annet sted.

Les mer her om to av de mest unike druetypene fra Azerbajdsjan.

Azerbajdsjan - ildens land

Aserbajdsjan har en rik og kompleks historie, med en mangetusenårig vintradisjon som speiler landets geografiske og kulturelle mangfold.

Landets unike posisjon på Silkeveien har bidratt til utveksling av vinproduksjonsteknikker mellom sivilisasjoner, og har beriket den globale vinverden med nye smaker.

Les mer her om det varierte landet Azerbajdsjan