Vingården Meysari
Vingården Meysari ligger i opplandet mellom Baku og Kaukasus-fjellene, hvor våre forfedre har drevet jordbruk siden tidenes morgen. Her, på 750 meters høyde, finner vi et middelhavsklima perfekt egnet for dyrking av vindruer - og et helt spesielt jordsmonn som lar Meysari produsere økologisk vin i verdensklasse.
På denne gården gjenskaper vinmakerne konseptet "vin du producteur", hvor ny teknologi blir kombinert med eldgamle håndverkstradisjoner. Ved å beskytte jordsmonnets særegenheter, klarer de å skape vin med en rik, unik personlighet.
Unik smak
Meysaris viner er laget på en spennende blanding av druer fra Frankrike og Aserbajdsjan. Her i Kaukasus har folk dyrket druer i tusenvis av år. Religioner og stater har kommet og gått, men vinmakerkunsten har bestått, som en dypt forankret del av kulturen.
Meysari er forøvrig Aserbajdsjans eneste EU-sertifiserte økologiske vinprodusent, og kan skilte med topp moderne produksjonsutstyr.
"Ecocert"-sertifiseringen garanterer at alt går for seg på bærekraftig, økologisk vis.
Winemaker Jean Montane
Paletten bak Meysari-vinene er den erfarne franske vinmakeren Jean Montane. Her ser vi ham snakke vin sammen med NORAS-gründer Orkhan Hasanli.