Savalan
Vingården Savalan
Vingården Savalan ble grunnlagt i 2006. Terroroiret ligger i Savalan-dalen, som er beskyttet mot tørre vinder av de store Kaukasusfjellene. Her har Savalan 360 hektar med 24 ulike typer vindruer.
Vinmarkene er omkranset på begge sider av elven Turyanchay. Over tid har elven etterlatt seg lag av sand, fin grus og leire, som blandes med eldre kalkstein for å skape et mangfold av terroir.
Av de 11 eksisterende klimasonene er ni til stede i Aserbajdsjan, og fire finnes i Gabala-regionen. Dette er en av de unike egenskapene ved Gabalas klima. På 400 meter over havet er det en ideell balanse mellom regn, sol og gjennomsnittlige årstemperaturer. Likhetene mellom klimaet her og i Sør-Italia inspirerte grunnleggerne til å samarbeide med italienske selskaper og eksperter for å studere terroiret og velge de mest passende druesortene.
Kvalitet og kompetanse
Med støtte fra italienske eksperter har SAVALAN pustet nytt liv i vinproduksjonen i dette området, kjent for sine unike klimatiske forhold som er perfekte for druedyrking, hvor vinproduksjonen blomstret allerede i antikken.
Etter en grundig analyse av jord og klima ble de utvalgte druesortene for deres vinmarker levert av Vivai Cooperativi Rauscedo, en verdensleder innen frøplanter. Takket være daglig omsorg, nøye håndplukking, moderne bearbeiding på et Della Toffola-anlegg, aldring i eikefat og kontinuerlig laboratorieovervåking, smelter tradisjonene fra Aserbajdsjan sammen med den italienske ingeniørkunsten i deres eksepsjonelt høykvalitets viner.
Fabrikken bruker toppmoderne utstyr fra Della Toffola, og laboratoriet er et av de best utstyrte i Europa. Deres profesjonelle ønologer, Daniele D’Andrea og Elisa Vagnoni, leder vinproduksjonsprosessen i tråd med moderne kvalitetsstandarder for å skape et mangfold av forskjellige vinvarianter.


